joi, 3 martie 2011

Pagini din diplomatia Romaniei (II)

         Ministerul de Externe .......la trecut !!! Studiul ,semnat de dl. ambasador Constantin Ene ,cu care se dechide al doilea volum care aduna amintirile unor protagonisti ai diplomatiei romanesti din vremea comunismului,poate fi o excelenta baza de discutie pentru emisiunea pe care va invitam sa o ascultati astazi.Acelasi diplomat formula in cuvantul rostit la lansarea lucrarii, desfasurata la Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Extene la mijlocul lunii februarie si o intrbare incitanta : " Cum au putut coexista in comunism o politica interna stramba cu una externa in multe cazuri remarcabila ?" Iata asdar un alt subiect interesant pe care il vom aborda in dialogul  cu doamna prof.univ.dr. Viorica Moisuc dialog pe care vi-l propunem in  aceasta seara . Ne vom referi insa cu precadere ,asa cum este si firesc,la continutul cartii.

  
                                                            Pagini din diplomatia Romaniei, vol. II

                Am preluat de pe site-ul MAE comunicatul de presa in care este prezentata desfasurarea evenimentului :"Al doilea volum al lucrării ”Pagini din Diplomaţia României” a fost lansat astăzi în cadrul programului „Cartea lunii la MAE”.... Au participat: Sînziana Dragoş, director MAE, academicianul Dan Berindei, academicianul Răzvan Theodorescu, ambasadorii Constantin Ene şi Ion M. Anghel. De asemenea, au fost prezenţi membri ai Asociaţiei Ambasadorilor şi Diplomaţilor de Carieră din România, tineri diplomaţi, reprezentanţi ai presei.
              Volumul al doilea din „Pagini din Diplomaţia României” cuprinde momente de politică externă, relatate chiar de cei care au participat la realizarea lor. Sunt descrise şi analizate relaţiile diplomatice ale României cu Japonia şi China, statele europene, lumea arabă şi subcontinentul indian.
Referindu-se la lucrare, academicianul Răzvan Theodorescu a menţionat că „este o carte ce trebuie să contribuie la scrierea unei perioade din istoria României (...), o lucrare de istorie care va ajuta la scrierea altor istorii.”
Prin varietatea subiectele tratate, volumul îşi propune să  fie un ghid diplomatic pentru tinerii diplomaţi şi să ofere o nouă perspectivă de înţelegere a contextului politico-diplomatic din acea perioadă."
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu