marți, 22 octombrie 2013

Amintiri din Evul Mediu




                 Pornind uneori doar de la o inscriptie in piatra sau de la un vechi pergament, de la un tablou sau de la o fotografie, de la scurte insemnari de jurnal sau de la cateva imagini filmate, prestigiosul canal cultural Viasat History reuseste sa dea substanta unor epoci, sa contureze personalitati, sa explice fapte si de multe ori sa dezlege enigme dandu-ne senzatia ca suntem si noi dupa caz actori sau cercetatori ai trecutului.
          Totul dupa o reteta originala ce presupune un savant amestec de poveste veche si stiinta contemporana.
          Mai cu seama in ce priveste istoria  Evul Mediu reteta ne apare a fi de mare succes.Documentarele Viasat History despre "Evul intunecat" reusesc sa descopere si sa deschida  fante prin care razbate ....lumina.
          Incepand cu aceasta lunaI RRC va propune un parteneriat cu Viasat History prin emisiunea "Planeta radio - Pagini de Istorie" realizata de Dan Manolache. In ultima vineri din luna, timp de 45', incepand cu ora 17.05, va invitam, folosind mijoace radiofonice de sugestie si convingere, la o calatorie in trecut. Temele vor fi cele filmelor sau seralelor ce vor fi difuzate in premiera de Viasat History in luna respectiva  sau pandantul lor romanesc.


Manastirea Razboieni
 
          Prima emisiune se va difuza vineri 31 mai si va pleca de la viitorul serial  Viasat History, in sase episoade, intitulat THE MEDIEVAL DEAD. Vom investiga si noi Evul mediu, cel romanesc de aceasta data propunandu-va trei scurte secvente :
          - Despre campul de lupta de la Razboieni si taina ostenilor decapitati ai lui Stefan voda ingopati in cripta bisericii. 


Manastirea Comana




       - Un raspuns al istoriografiei la intrebarea "Cum nu vii tu Tepes Doamne " insotit de invitatia de a vizita manastirea Comana.

Castelul Bran

          - Legendele noi si adevarurile vechi ale Branului. O batalie din secolul al XIV- lea uitata dar importanta inin istoria cetatii. 
                          Invitatul acestei prime emisiuni este dl. prof.univ.dr. Constantin Rezachevici, reputat specialist in istoria Evului Mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu