marți, 22 octombrie 2013

Legendarul Carol cel Mare


                "Carol cel Mare, regele francilor, a fost cel mai important conducător din Europa în secolele de după căderea Imperiului Roman. Această figură puternică a sculptat un imperiu care cuprindea aproape toată Europa modernă, iar moștenirea sa dăinuie până azi. Folosind cele mai recente cercetări moderne, această serie din trei părți combină acțiunea intensă cu o tehnologie a imaginii de ultimă oră și interviuri despre Carol cel Mare cu experți de talie mondială pentru a readuce la viață acest strălucit rege războinic.          
                A fost un bărbat în carne și oase, un conducător supus păcatului și destinului, privit de mulți ca fiind părintele Europei – puternica docu-dramă Legendarul Carol cel Mare reconstituie viața dramatică, violentă și, pe alocuri, obscenă, a celui mai important împărat al Evului Mediu."

Catedrala din Aachen


Catedrala din Aachen
 


Catedrala din Ravenna

Sfanta Sofia

Acesta este un fragment din prezentarea realizata de canalul Viasat History pentru serialul in trei episoade pe care il consacra unei personalitati deopotriva reale si legendare. Urmand firul istoric propus de creatorii serialului vom incerca in emisiunea "Planeta Radio- Pagini de Istorie" de vineri 28 iunie ora 17.05, Radio Romania Cultural ,sa-l infatisam (doar sonor) pe Carol cel Mare cat mai aproape de adevarul epocii sale. Vom incerca de asemenea sa oferim ascultatorilor nostri prilejul sa mediteze la istoria Europei  Unite, sa urmareasca cat si cum a lucrat timpul asupra aurei unui mare imparat si de ce nu, sa le sugeram o excursie la Aachen (Aix la Chapelle) pentru a vedea nu doar legendarul  tron al lui Charlemagne si mormantul sau ci o superba catedrala asemanatoare doar cu faimoasele lacase de cult din spatiul bizantin (Sfanta Sofia de exemplu sau de la Ravenna
Invitatul emisiunii este domnul dr.Marian Stefanescu, prodecanul Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu