luni, 1 aprilie 2013

Dictionarul universal al spionilor


          Exista o "meserie" inconjurata intotdeuna de secret, de mister, de o aura romantica. Profesionistii au vorbit in general putin despre ei lasandu-i pe biografi, pe scriitori, scenaristi sau ziaristi sa-si exerseze imaginatia si ....pana. Ei bine, astazi, vom vorbi despre spioni !


      




 Prilejul ? Aparitia unui dictionar universal in paginile caruia autorul, domnul Alexandru Popescu, oranduieste alfabetic peste 600 de personaje si personalitati din lumea scaldata in ceata a conspirativitatii. Asadar peste 600 de spioni, cartite si agenti de influenta fara de care evenimentele mai vechi sau mai noi ale istoriei ar fi greu de inteles si oricum ar fi lipsite de de un romantism de care, de multe ori, suntem numai noi cititorii sau privitorii suntem raspunzatori.



                        Asadar :

Maria Tanase

Marlene Dietrich




              sau






   


Ernest Hemingway

Ian Fleming


                  



                    sau


Richard Sorge
             

Willi Munzemberg


                    sau





           Ca in tabelul lui Mendeleev sunt fireste si casute goale, caracterizari si descrieri de completat ...Lipsesc chiar capitole intregi care asteapta trecerea timpului pentru a fi scrise. Fireste cele referitoare la spionajul contemporan pentru ca, nu-i asa, spioni au fost spioni sunt inca ... 
             Oricum  Dictionarul universal al spionilor este o lectura interesanta dupa cum interesanta se anunta a fi si discutia cu autorul sau, domnul dr. Alexandru Popescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu