vineri, 21 decembrie 2012

Cu Larry L. Watts despre mentalitati,mistificari, manipulari si ....comunism

 
                               
"O stafie umbla prin Europa - stafia comunismului"                                                                     
            Aceasta stafie, vestita de Karl Marx si Frederich Engels in Manifestul Partidului Comunist publicat in primavara anului 1848, a ratacit ea ce a ratacit si in 1917 a coborat dintr-un bine pazit vagon de tren in Rusia zguduita de revolutia burgheza. Avea chipul lui Vladimir Ilici Ulianov.

          A luat apoi mii, zeci de mii de alte fete ( dintre care se distinge,fara indoiala, cea a lui Stalin ) si a inceput sa bantuie spatii intinse propovaduind o fericire iluzorie dar aducand, concret, dictaturi ce au provoct milioane de victime.....
           Se implinesc 95 de ani de cand comunismul a biruit intr-o tara, sau o tara, Rusia.
           Vom vorbi astazi despre comunism dar nu numai despre comunism cu un invitat de exceptie, domnul profesor doctor Larry L. Watts autorul monumentalei lucrari "Fereste-ma, Doamne de prieteni", o carte fundamentala pentru noi romanii, o carte prin care un specialist american ne ajuta sa ne intelegem.
        Spuneam ca nu vom vorbi doar despre comunism pentru ca vazand cat de rezistente sunt trasaturi ale "omului nou", cum mistificari ori manipulari ale istoriei influenteaza mentalitati contemporane,ne-am gandit sa extindem tema discutiei.        
         Vom sublinia de pilda cat de mult rau pot face astazi minciunile prin care se acredita ideea ca romanii (ardeleni)sunt incapabili sa produca valori culturale sau sa asimileze civilizatia. Ne vom opri si vom analiza consecintele cunoscutei sintagme potrivit careia "un indian bun este indianul....mort".


       Vom starui cu deosebire asupra raului facut de propaganda sovietica ce a urmat unirii de la 27 martie 1918  care sustinea ca sustinea ca  administratia  romaneasca  a fost o adevarata calamitate pentru Basarabia  si care produce si astazi efecte.  
      Suntem convinsi ca reaintalnirea cu domnul profesor Larry L. Watts ne va aduce din nou prospetimea unor analize necenzurate de prejudecati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu