marți, 11 octombrie 2011

Fetele totalitarismului :comunismul ,fascismul ,national socialismul.




Benito Mussolini



Iosif Djugasvili

Ducele si Fuhrer-ul

               De multe ori,de foarte multe ori aflam ,din presa ,de la televiziune sau chiar de la radio .......pareri ! Nu avem fireste nimic impotriva dreptului la opinie,suntem chiar foarte bucurosi ca el exista .Ceea ce cred ca ne dorim cu totii este insa ca acestea  sa fie argumentate si sa le apartina unor personalitati a caror activitate  le confera un grad sporit de credibilitate. Altfel "analistii " de conjunctura nu fac, decat sa semene confuzie. 



         Iata de ce ne-am gandit ca in emisiunea de astazi sa definim si sa exemplificam totalitarismul si trei dintre fetele sale, comunismul,fascismul si national socialismul . Invitatul, domnul prof.univ.dr.Daniel Barbu este ,fara indoiala,o autoritate in ceea ce numim " stiinte politice".

    

I



Un comentariu:

  1. Buna ziua!

    Domnule Dan Manolache,

    Felicitari pentru tema emisiunii Pagini de Istorie, dezbatuta in 7 octombrie. Numele meu este Cristina Roman. Ascult emisiunea dumneavoastra de fiecare data cu mult interes. Sunt istoric de profesie, lucrez in cercetare. Sunt pasionata de istoria recenta si in acelasi timp sunt specializata pe istorie contemporana si doctorand pe o tema in istoria comunismului. Mi-as dori foarte mult sa colaborez la emisiunea dumneavoastra dar nu stiu cum as putea sa iau legatura cu dumneavoastra. De aceea m-am gandit sa va scriu acest mesaj.


    Va multumesc,
    Cristina Roman

    RăspundețiȘtergere