miercuri, 26 ianuarie 2011

Despre trecut,pentru a intelege prezentul - Magazin Istoric

           Sa fie vorba doar de o obisnuinta? In fiecare luna astept cu o nerabdare ramasa la fel de proaspata ca in vremea copilariei, aparitie unei reviste - Magazin Istoric! Intrebarea este desigur, cel putin in ceea ce ma priveste,retorica. Stiu ca nu este asa ! Dela primul numar aparut in aprilie 1967,revista mea preferata a fost mereu alta,m-a surprins de fiecare data  prin ineditul subiectelor prin prospetimea abordarilor, prin relevarea unor conexiuni surprinzatoare, de multe ori prin umor de buna calitate,prin normalitatea scriiturii si enumerarea calitatilor sale ar putea continua pe multe pagini .....  Secretul nu este greu de descoperit.Il detine si nu il ascunde de fel echipa redactionala.....Formula magica : competeta,profesionalism, talent,paiune. Din pacate reteta pare destul de greu de pus in opera ,de reprodus,desi s-a incercat.....Vor fi lipsit unele ingrediente?Nu s-au respectat dozajele? Se va fi incercat o imbunatatire a retetei originale contand pe un alt presupus gust al potentialului consumator? Nu voi risca raspunsuri...Constat doar ca Magazinul Istoric a fost si a ramas unic,a  fost si a ramas "al nostru" chiar si in anii in care penru al descoperi trebuia sa trecem repede peste primele pagini care,eram noi convinsi,nu ne ereau adresate.
              Sa revenim insa in zilele noastre! Astazi se spune sau se insinueaza (am ales deliberat uzata exprimare impersonala) ca a cunoaste trecutul este un fel de pierdere de vreme de ocupatie de lux fara legatura cu "cestiunile arzatoare" cu care ne confruntam.  Aici insa risc o parere care desigur nu este numai a mea si ma bucur ca nu asa... Parerea mea este asadar ca nu putem intelege prezentul daca nu stim de unde venim.... Dumneavoastra ce credeti ? In emisiunea de astazi  vom pleda evident pentru obligativitatea cunoasteii vremurilor de altadata.de ce evident ?Penru ca invitatul Paginilor de Istorie este dl.Dorin Matei , redactorul sef al revistei Magazin Istoric? Va vom convinge? 
             Daca "da" va recomandam sa ramaneti sau sa deveniti cititorii unei carti de istorie cu aparitie lunara a carei succinta prezentare v-o oferim,extrasa de pe Wikipedia.   

Magazin Istoric Cover1.JPG

EditorFundația Culturală Magazin Istoric
Categoriepublicație istorică
Frecvențălunară
Primul număraprilie 1967
ȚarăRomânia
Limbăromână
Websitemagazinistoric.ro

Un comentariu:

  1. Un blog care devine din ce in ce mai interesant!

    Felicitari si pentru nominalizarea ca "cel mai bun blog de pastrarea memoriei" pe
    http://chirca-aici-acum.blogspot.com/2011/01/nominalizari-si-premii.html

    Va dorim o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere